Операции за отслабване

Предлагаме следните видове операции за отслабване

  • Класически Ру-Игрек лапароскопски стомашен байпас при пациенти с Индекс на телесна маса над 35.0 и придружаващи заболявания като: Захарен Диабет тип 2, сънна апнея, артериална хипертония, артритни промени, метаболитен синдром или при пациенти без придружаващи заболявания и с Индекс на телесна маса над 40.0. Средно свалени килограми до 2 години след операцията: от 40 до 60 кг.  Цената на операцията с престой в болницата е 9000 лева
  • Мини-стомашен лапароскопски байпас при пациенти с Индекс на телесна маса над 56.0 и/или Захарен Диабет тип 2 с давност над 5 години, които нямат гастро-езофагеален рефлукс или хиатална херния или обичат употреба на пикантни храни. Средно свалени килограми в рамките на 2 години след операцията: от 65 до 100 кг. Цената на операцията с престой в болницата е 9000 лева..
  • Лапароскопска ръкавна резекция на стомаха. При тази операция лапароскопски се изрязват над 80% от стомаха на пациента. Това е чисто ограничителна операция и е показана при пациенти с Индекс на телесна маса от 35.0 до 42.0 и при пациенти на възраст над 65 години, които нямат симптоми на гастро-езофагеален рефлукс или хиатална херния преди операцията. С тази операция се свалят най-малко килограми – от 40 до 52 кг и при 30% от пациентите е възможно връщане на килограми 3 години след операцията. През последните 2 години  се появиха публикации, че след тази операция може да се усложни гастро-езофагеалния рефлукс с Баретов хранопровод, което си е преканцероза. Цената на операцията с престой в болницата е 9400 лева.
  • Ендоскопските процедури включват поставяне на балон в стомаха при пациенти: с Индекс на телесна маса между 31.0 и 34.0, при пациенти с тегло над 250 кг като първи етап преди операцията зa        отслабване или при такива с Индекс на телесно тегло над 35.0 при които не може да се извърши операцията поради противопоказания за обща анестезия. Цената на поставяне на балона под обща анестезия е 1350 лева с 24 часа престой в болницата и сваляне на балона 6 месеца по-късно, пак с обща анестезия и без престой в болницата на цена от 650 лева. Процедурата се извършва посредством Гастроскопия – това не е операция!.
  • Предлагаме и ревизионна хирургия при пациенти с предходна ръкавна резекция на стомаха при които има връщане на килограми след подобна операция или влошаване на рефлуксните симптоми. Извършваме и операции за ликвидиране на усложнения след поставяне на стомашен пръстен като лапароскопско махане на пръстена или преминаване от стомашен пръстен към стомашен байпас. Цената на операцията с престой в болницата е от 3400 до 9400 лева.