Obesity Prediction of death

Articles  

Повечето пациенти, които се подлагат на бариатрични операция са жени със затлъстяване, въпреки че мъжете са по-изложени на риск, особено ако тези хора са пушачи и имат диабет, според проучване, публикувано в JAMA .

Не само, че резултатите потвърждават, че BMI не е най-добрият начин да дават предимство на пациенти за бариатрични хирургия, те очертават, които трябва да имат по-голям достъп до операция.

“Ако сте жена непушач без диабет, което, между другото, се среща по-общо в целия свят, вие имате най-малък риск”, заяви главният изследовател на проучването, Raj Padwal от Факултета по медицина и стоматология, Университета на Алберта. “Bariatric хирургия най-често се прилага на по-млади жени, непушачите, които нямат диабет. “Това е проста математика, която ще предскаже риска на пациента от смърт. Например, ако сте на средна възраст, мъжки пушач с диабет, рискът от смърт след десет години е десет пъти по-висока от един млад, женски индивид, непушач, който не е болен от диабет, независимо от BMI. “

Изследователите са създали прост калкулатор: риск от смърт, така че лекарите могат да използват за определяне на риска от смърт при пациенти, отговарящи на условията за бариатрични хирургия, чрез въвеждане на възраст, пол, тютюнопушене и дали пациентът има диабет.

Проучване

Използване на съществуващите критерии за допустимост за бариатрични хирургия като прагове BMI е критикуван като произволно и без доказателства. Изследването имаше за цел да се провери значението на BMI като предиктор смъртност, както и идентифициране на други важни предиктори за смъртността, и да се изгради по правило прогнози смъртност в популацията, допустими за бариатрични операция.

Те изследвали частни лица от Великобритания Database общата практика Research, а населението-представител първичното регистър грижи населението представител регистър, който се срещна съвременните критерии за допустимост за бариатрични хирургия (BMI, ≥ 35,0 самостоятелно или 30.0-34.9 със затлъстяването, свързани с коморбидност) от Януари 1988 до декември 1998 година.

Сред тях са 15 394 пациенти и използва двоичен логистична регресия за изграждане на пестелив модел и клиничен правило прогнози за десет години общата смъртност.

Резултати

Те установили, че средното (SD) възраст е била 46,9 (11,9) години, BMI е 36.2 (5.5), и 63,2% от пациентите са жени. Общата смъртност е 2,1%, а средният период на проследяване е 9,9 години. Окончателният модел, който включва възраст (съотношение на шансовете, 1,09 на година [95% CI, 01.07-01.10]), захарен диабет тип 2 (2.25 [1.76-2.87]), тютюнопушене в момента (1.62 [01.28-02.06]), и мъжки пол (1.50 [1.20-1.87]), имаше статистика C от 0,768.

Въпреки че BMI прогнозира значително смъртността (съотношение на шансовете, 1.03 за единица [95% CI, 1.1-1.5]), той не се е подобрило модел дискриминация или калибриране.

Те впоследствие разделена клинично маркиране прогнози правило на четири нива. Общата смъртност е била 0.2% в Tier 1, 0,9% капитал от ред 2, 2,0% в ред 3, и 5,2% в ред 4.

“Ако трябва да се реши кой трябва да получи първата операция, трябва да се основават на които има най-голям риск от смъртност”, каза Аря Sharma, председател на затлъстяването изследвания и управление, научен директор на канадската Мрежа затлъстяване. “Разгледахме хиляди пациенти файлове и много различни параметри, и доста изненадващо се стигна до три неща, ако сте мъж, вие сте пушач и имате диабет, имате най-висок риск. Тези операции се прави, но са неподходящи хора повдигайки? Сегашната BMI прекъсване липсва лодката на тези, които се нуждаят от нея най-много. Като диабет е по-важно от BMI като рисков фактор. Нашето изследване показа, BMI всъщност няма значение, така че размерът сам не е добър начин да се реши кой трябва да получи операция. “

Проучването показа, че диабетът е най-силният предиктор за смърт, като отбелязва, че пациенти със затлъстяване и диабет са били повече от два пъти по-вероятно да умрат като затлъстели пациенти без диабет. Пушенето увеличава риска от смърт 1,6 пъти, и като мъжки повишен риск 1.5 пъти.

“Смятаме, че това ще бъде полезен инструмент за лекари”, добави Padwa. “Това е проста математика, която ще предскаже риска на пациента от смърт. Например, ако сте на средна възраст, мъжки пушач с диабет, рискът от смърт на 10 години, е 10 пъти по-висока от тази на един млад, женски непушач, който не разполага с диабет, независимо от BMI. “

Изследването е финансирано от канадския институт по здравеопазване Research

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.