Епидемията на затлъстяването!

Некатегоризирани  

Проучване на нововъзникващи стратегии за контрол на теглото и намаляване на риска от CME / CE

Джордж Брей, MD, MACP; Робърт Кушнер, MD; Donna Ryan, MD, FACP; Луи Aronne, MD, FACP

CME / CE Издаден: 12.28.2009; Важи за кредит чрез 28.12.2010

Това CME / CNE / Комисия на ЕП дейност се основава на слайдове и лекции, представени от преподаватели в симпозиум „епидемията на затлъстяването! Проучване възникващи стратегии за контрол на теглото, намаляване на риска“ на 26 октомври 2009 г. в Marriott Wardman Park Hotel във Вашингтон , окръг Колумбия.

Въведение в симпозиума

Джордж А. Bray, MD: Моето име е Джордж Брей, то е удоволствие да приветствам ви за вечерта нашата програма: размисъл възникващи стратегии за контрол на теглото, намаляване на риска за пациентите с наднормено тегло.

За да започнете да ни симпозиум, аз исках да направя няколко кратки информации за нашите цели, но след това в един момент оповестявани, а след това цели. Аз съм подкрепени главно от националните институти по здравеопазване (NIH) безвъзмездни средства, както за Диабет Превенция програма (ДПП) и гледа напред Опит, и аз имаме Министерство на земеделието (USDA) субсидия, която идва на институцията.

Образователни цели за тази програма, са в програмата ви, но аз исках да ги повтарям. Ние сме обобщава, основани на факти стратегии за оценка на затлъстяването, както и ефекта от 5% до 10% загуба на тегло може да окаже върху диабета и кардиометаболитни риск в наднормено тегло и пациенти с наднормено тегло.

Номер две, за оценка на текущите стратегии, основани на факти теглото и тяхното прилагане в наднормено тегло и пациенти със затлъстяване и при пациенти със захарен диабет.

На трето място, за да опише физиологичните контрол на приема на храна, и ситост, и оценка на възникващите терапевтика за управление на наднормено тегло и затлъстяване при пациенти в риск / полза парадигма. Тези неща ще бъдат трите ми колеги ще направим за няколко минути, след няколко пързалки на въвеждане.

Тук е проблемът. Разпространението на затлъстяването се повишава, а аз слагам тези два начина на измерване, че разпространението на този слайд. И така, вие сте запознати, ако не сте вече с факта, че имаме две системи за измерване на това. Жълтата линия е поведенчески рисков фактор система за наблюдение, извършена от Центъра за контрол на заболяванията и превенция (CDC) в Атланта, с всички 50 държавни служби на здравеопазването. Това се прави всяка година, това е телефонно проучване. Можете да видите, че разпространението на затлъстяването се е повишила в паралел с бяла линия, която е национално изследване на здравето и храненето изследване (NHANES), която е директно измерване на височина и тегло. Какво ви казва е, че индексът на телесната маса (ИТМ) очакван от телефонни разговори ви дава по-нисък ИТМ с около 10% във всяка от тези точки време, отколкото го правят преки измервания.Това означава, че или хората са по-високи, отколкото са в действителност, или те са по-леки, отколкото са в действителност, или комбинация от тях. Тя не ви кажа, че вие трябва да бъдете внимателни за това, което хората ви кажа по телефона, тя не винаги е истината. Но се пазете от които една от тези, което виждате, когато се отчита във вестника, защото получават доста различни отговори с всяка една от тези две изследвания, но те въпреки това паралелно помежду си да докаже това, което се случва.

Това също е проблем и този, който ме притеснява най-много.Угояването на нашите младежи, чухме Бил Делата ни каже, че ставката не се покачва повече, но когато имаш 20% от децата страдат от затлъстяване, това е нищо за останалата част на лаврите си. Така че ние имаме сериозен проблем; както при възрастни и при деца.

Последствието от това е нарастване на смъртността и повишение на заболеваемостта, по които ще прекарват по-голямата част от вечерта в оценката. Това е, мисля, най-впечатляващите изследвания. Това е обединяването на 37 проучвания с почти 900 хиляди души заговор смъртност при мъжете в жълто и жени в бяло. Най-ниската смъртност и при двата пола е с ИТМ между 22.5 и 25. Така че имате отговор на един от въпросите, ако не го получи за първи път. Това е наистина грижа, и това едно и също увеличение е свързано с риск от смърт от сърдечно-съдово заболяване, за диабет, за бъбречно заболяване, за хипертония, както и за инсулт, с променлива нарастване на 5 единица промени BMI от 20% до 120%. Така че това е ясен проблем.

Защо се получи този проблем? Това е, мисля, че най-лесният обяснение и в правилното. Има дисбаланс в енергийната ни прием. Ние сме във времето поглъщането на повече калории, отколкото сме изразходване на генетичен фон чувствителност. Предизвикателството пред нас е да се справят с този проблем, като превенция, и ако не можем да я предотврати, като лечението, което е това, което се фокусира върху тази вечер.

Ако имате един дисбаланс между прием и разходи, лечението на стратегии или да ядат по-малко или намалите приема на храна, упражнява повече, или комбинация от тях да се намали, че увеличените магазин на мастната тъкан и последиците тя носи със себе си.

Има редица процедури и ще минава през тях. Има поведение терапия или интервенция начин на живот.

Налице е цялата партида на диета книги, които са били публикувани и друга култура ще дойде скоро.

Има физическата активност на кучето, така или иначе.

Има лекарства, и това са две, които са одобрени за дълготрайна употреба.

И накрая, има BARIATRIC хирургия. Това ми е от лявата страна там.

Ние ще използват случая да ни съпътстват през целия дискусията. Аз отивам да представи този случай сега. Всеки един от нашите водещи, като първите две ще се използват и някои въпроси от тази да се подчертае в представянето им.Д-р Aronne ще се върне в края и се описват някои от специфичните обработки. Това е пациента, че е видял, което той казва, е характерно за една голяма част от неговата практика.

Г-жа BL е 54-годишният бели жени, които се разглежда с оглед на постепенното увеличаване на теглото. Миналата анамнеза показва, хипертония, хиперлипидемия, главоболие мигрена и депресия. Нейният проблем е, че текущата си диета с високо съдържание на въглехидрати и сол, тя е един много голям апетит и жадува хляб и тестени изделия. Тя направи многобройни опити да губят тегло чрез Тегло наблюдатели и LA Отслабване и други.

Тя упражнява около 60 минути на седмица, най-вече отвън.Нейното лекарство, тя взема антидепресанти, Lexapro®, escitalopram оксалат. Аз съм трябвало да се използват генерични продукти за това, и на 20 мг веднъж дневно, и бета блокери диуретична комбинация, Ziac®, bisoprolol, 5 мг веднъж дневно. Прегледът на системата: тя хъркането по време на сън, но иначе незабележителна. Майка и диабет, тя е вдовец, без деца, тя работи в отдел човешки ресурси.


Нейните физически изпит показва затлъстяване бяла жена в никакъв остър дистрес, с жизнените показатели, кръвно налягане, което е 146/88 mm Hg. Нейният пулс е 76, теглото си е £ 242, нейната височина 68,4 инча, което я дава на ИТМ 38.2 или затлъстяване клас II, в диапазона между 35 и 39,9.Останалата част от физическата си изпит е в нормалните граници.

Нейната лаборатория показа редица неща, които са достойни за бележка: я глюкоза в увредения гладно кръг на глюкоза 104; си калий е 4.1, креатинин е нормално, AST е 16, АЛАТ 20. Нейният хемоглобин A1C е 6,9%, което е подчертано по-високи, отколкото би искал. Триглицеридите са 159, я на общия холестерол 187. LDL холестерол 111, HDL холестерол и 44, което е ниско за една жена. Нейната висока чувствителност CRP е повдигната на 3.2.

Ще се отнася до няколко въпроса около тази жена. Първо, какви въпроси са от значение при оценката си и какво трябва да правим. В лекарства, които могат да допринесат за увеличаване на теглото си, а ние вече споменах тези. Д-р Aronne ще се справят с тях по-подробно. И тогава връзката на нейния диабет към лечението.

Оценка на риска Карам възможностите за лечение, или го прави?

Така че с този фон, аз съм доволен да се въведе д-р Дона Райън, който ще направим следващата стъпка с вас, насочени за оценка на риска Карам възможностите за лечение, или да го прави?

Дона З. Райън, MD: Благодаря ти, Джордж. Бих искал да приветствам всички и ви благодаря, че сте тук. Когато насоки за лечение на затлъстяването първи излезе през 1998 г., го направих много разговори с титлата, оценка на риска Карам възможностите за лечение. Но аз не съм толкова сигурен за това заглавие, така че съм добавил малко ощипвам в този един, и това е: Или го прави? Така че, вие ще получите, че в последния слайд, и това е моята удар ред.

Не са приели възнаграждения или плащане от страна на индустрията източници за миналата година. Моят хонорар за този разговор ще бъдат дарени на затлъстяването общество „, на нов следовател предостави фонд. Но не се притеснявай, аз обещавам, че ще се опитам да направя добра работа с него така или иначе.

Това е мястото, където искам да отида с беседа. Как са сегашните ни насоки лечение разработени и нещо като преглед на проблемите на смъртност, заболеваемост и други рискове. И да ви даде идеята за насоки за лечение от населението подход, както и от една индивидуална оценка на риска. Така че аз ще се говори за BL, нашия случай, като мине през тези слайдове. Тогава ще преминем към това как сега действащите насоки за лечение наистина ни директно в нашата лечение действия. Тогава ще поговорим малко за доказателства за ползите от загуба на тегло, с фокус върху скромен загуба на тегло. И след това, се движат в прогнозиране на това, което ми оценка на риска може да изглежда в бъдеще.

Това е още една форма J-крива, то е подобно на това, че Джордж не се появи. И това показва връзката между ИТМ и смъртност. Има много, много, много проучвания, било актюерски изследвания или надлъжна, епидемиологични проучвания, които доказват тази връзка между ИТМ и риск за смъртност.

Ясно е, че като увеличава BMI, рискът за смъртност се увеличава, и най-ниската точка е ИТМ около 22. Ако вие ще погледнете на това J-отношения, страна по които е наистина драматична uptick в риск е на ИТМ около 27. Така че това е произходът на J в отношенията.

Значи, това е очевидно. Наднорменото тегло е лошо за вас.И колкото повече сте с наднормено тегло, по-голямата отговорност. Моментът, в който рискът BMI за смъртност upticks е в този момент на ИТМ около 27. Така че от гледна точка на BL, нашите пациенти, тя е с BMI от 38, а тя е, че много висока степен на риск категория съгласно с това. Но това е начинът, по който наистина мисли за ИТМ и риск и когато сме лечение на конкретния пациент. Тази връзка BMI е населението отношения, когато е представен в този J-форма крива. И едно нещо за разликата между населението оценка на риска и индивидуална оценка на риска, е, че на базата на населението, че отношенията BMI не е много добър във всички случаи, за физически лица.

Така че за един орган строител, например, който се е увеличил телесна маса, това вероятно overestimates риск от гледна точка на BMI. И за един възрастен човек, който намалява телесната маса, тази връзка може би подценяват риска. Това е една много добра крива на населението на САЩ, тъй като беше конфигурирано, когато това е направено през 1970г. Но ако ти нанасят тези отношения на лица от Индия или от Китай или от други части на Азия, ще бъде различна връзка.

Така че, на базата на населението, може да направи тези прогнози, но за всеки отделен случай, трябва да се прилагат някои клинична преценка за него. Мисля, че стават малко по-добре за възможността за парче и зарчета-нашите способности за оценка на риска. Ние се движим напред, че до известна степен, и ние ще говорим за това след малко.

И така за Барбара, чието тегло е около 245 паунда, и с ръст около 5’6 „, за да 5’8“, си BMI е 38. Тя заслужено заслужено спада в тази категория червена тук на риск. И така Барбара е с висок риск индивида.

Начинът, по който BMI дискове риск за смъртност е чрез редица заболявания. ИТМ е свързано с повишен риск от редица comorbidities, и това показва, рискът отношения за хипертония, исхемична болест на сърцето, диабет тип 2, и холелитиаза. Ако погледнете на X-ос, искам да обърна внимание на факта, че тази ос само отива до една BMI от 30.И все още, че ИТМ от 30, може да има 2 – до 4 пъти риск от хипертония и исхемична болест на сърцето при мъжете и жените.

Добави коментар

Трябва да сте вписани за да публикувате коментари